Stare de urgenţă în Moldova: Mii de refugiaţi ucraineni au pătruns. Spaţiul aerian din republică a fost închis

Republica Moldova îşi închide joi spaţiul aerian, a anunţat ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale din Republica Moldova, Andrei Spînu. Decizia a fost luată după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate

3764 afișări
Imaginea articolului Stare de urgenţă în Moldova: Mii de refugiaţi ucraineni au pătruns. Spaţiul aerian din republică a fost închis

UPDATE- 2.000 de cetateni ucraineni au intrat in Moldova in aceasta dimineaţă.

„Ţinând cont de situaţia din regiune, CSS a recomandat închiderea spaţiului aerian al Republicii Moldova. Autoritatea Aeronautica Civilă va executa recomandarea, spaţiul aerian va fi închis începând cu ora 12:00. Cursele vor fi orientate spre alte aeroporturi”, a anunţat, potrivit agora.md, ministrul Infrastrucurii şi Dezvoltării Regionale din Republica Moldova, Andrei Spînu.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat anteior stare de urgenţă.

„Am stabilit că guvernul va cere Parlamentului să declare stare de urgenţă”, a anunţat Maia Sandu.

Ea le-a cerut cetăţenilor moldoveni din Ucraina să se întoarcă în ţară.

„Solicit cetăţenilor Republicii Moldova care se află în vizită sau şedere în Ucraina să se întoarcă acasă. Toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise şi funcţionează în regim extins, cu echipe suplimentate. Mai multe curse cu destinaţia Ucraina au aterizat azi la Chişinău. Vom avea grijă de aceşti oameni. La punctele de trecere a frontierei cu Ucraina se atestă o creştere a fluxului de trafic. Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijinul nostru. În acest moment suntem pregătiţi să acomodăm câteva zeci de mii de oameni”, adaugă Sandu.

Ea a dat asigurări că toate instituţiile statului moldovean sunt în stare de alertă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici