Stare de urgenţă în Puerto Rico, în urma cutremurelor recente. Ministerul de Externe îi avertizează pe români

Dacă v-aţi planificat o vacanţă în Puerto Rico, puneţi-vă pofta în cui pentru moment. Ministerul de Externe avertizează românii care sunt acolo sau care plănuiau să meargă că autorităţile locale au declarat stare de urganţă şi se pregătesc de evacuarea populaţiei, după cutremurul care a lovit insula.

728 afișări
Imaginea articolului Stare de urgenţă în Puerto Rico, în urma cutremurelor recente. Ministerul de Externe îi avertizează pe români

Sursa FOTO: Profimedia Images

Ministerul de Externe avertizează românii care se află sau vor să călătorească în Puerto Rico că, din cauza cutremurelor recente, autorităţile locale au instaurat un plan de urgenţă, anunţând populaţia să se pregătească de evacuare.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Puerto Rico asupra faptului că, în urma recentelor cutremure de pământ din regiune, precum şi a posibilităţii înregistrării unor replici ale acestora, autorităţile locale au instaurat planul de urgenţă, sugerând populaţiei din zonă să se pregătească pentru evacuare. Informaţii actualizate cu privire la planul de acţiune local în caz de dezastre naturale pot fi accesate pe site-ul Agenţiei statale pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi Administrare a Dezastrelor din Puerto Rico http://www.manejodeemergencias.pr.gov/”, transmite MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Instituţia recomandă cetăţenilor români care doresc să călătorească în Puerto Rico să îşi amâne călătoria planificată. Totodată, cetăţenii români aflaţi pe insulă, pentru securitatea lor, sunt sfătuiţi să ia în calcul întreruperea şederii lor în Puerto Rico, iar în acest sens să ia legătură cu reprezentanţii companiilor aeriene pentru schimbarea coordonatelor de zbor, să urmărească anunţurile emise de autorităţile locale şi să urmeze recomandările şi instrucţiunile acestora.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter s-a produs marţi dimineaţă în Puerto Rico, la mai puţin de o zi după ce alt seism de 5,8 a lovit insula şi a provocat pagube importante în unele zone. 

Cutremurul cu magnitudinea de 5,8, care a zguduit insula luni dimineaţa, a dus la prăbuşirea a cinci case în oraşul Guanica de pe coasta de sud-vest şi a deteriorat puternic alte zeci de locuinţe.

„Cetăţenii români se pot adresa Consulatului General al Romaniei la Miami la numerele de telefon +13057638714 şi +13057638874, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă”, se mai arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Totodată, românii care se confruntă cu urgenţe au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al oficiului consular al României din Miami, SUA: +12025158953.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de internet www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie atât aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, cât şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici