Stare de urgenţă în statul California

Autorităţile au decretat stare de urgenţă în sudul statului american California, unde peste 4.200 de hectare de vegetaţie au fost distruse de incendiile care au provocat moartea unei persoane şi evacuarea câtorva mii din apropierea oraşului Los Angeles.

26 afișări
Imaginea articolului Stare de urgenţă în statul California

Stare de urgenţă în statul California (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit posturilor locale de televiziune, rafale de vânt de peste 100 de kilometri la oră au provocat extinderea a două incendii lângă San Fernando, cartier rezidenţial situat în nord vestul oraşului Los Angeles, distrugând zeci de case şi rulote.

Conform pompierilor, incendiul nu a fost stins decât în proporţie de cinci la sută, distrugând aproximativ 2.100 de hectare.

Un alt incendiu care a izbucnit la nord de cartierul Porter Ranch, situat la 40 de kilometri de centrul oraşului Los Angeles, a distrus aproximativ 1.900 de hectare de teren şi nu a putut fi controlat.

În această situaţie, guvernatorul statului California, Arnold Schawarzenegger, a decretat starea de urgenţă.

Cadavrul unei persoane, aparent fără domiciliu, a fost descoperit în nord-vestul oraşului Los Angeles, a anunţat primarul Antonio Villaraigosa.

Trei autostrăzi, printre care şi cea care leagă Los Angeles de Sacramento, au fost închise circulaţiei din cauza fumului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici