Stare de urgenţă într-un stat din Brazilia. Inundaţiile îngreunează accesul la vaccinare

  • Eforturile de vaccinare în masă au fost oprite de inundaţii.
  • Inundaţiile ar putea devenii cele mai grave din ultima sută de ani.
  • 20 dintre municipalităţile statului Amazonas se află într-o situaţie de urgenţă.
157 afișări
Imaginea articolului Stare de urgenţă într-un stat din Brazilia. Inundaţiile îngreunează accesul la vaccinare

Sursa foto: Profimedia

Brazilia se confruntă, pe lângă problema pandemiei, şi cu problema inundaţiilor. Statul Amazonas, traversat de fluviul Solimoes, este aproape de imposibilitatea de a mai vaccina oamenii din cauza apei care a inundat străzile oraşelor din împrejurimi.
 
Anama este unul din ele. Oraş în care oamenii au înlocuit motocicleta cu un canoe şi în care localnicii construiesc rafturi de lemn în casele şi garajele lor pentru a proteja obiectele de apă.
 
„În fiecare an sunt inundaţii dar anul acesta au venit foarte repede. Nu ne aşteptam să crească aşa repede”, a spus Messias Ribeiro, dulgher.
 
Accesul pentru vaccinul anti-COVID-19 şi cel anti-gripal este îngreunat, iar oamenii sunt nevoiţi să recurgă la bărci pentru deplasarea dozelor şi a personalului medical.
 
„Astăzi vom merge din casă în casă şi vom vaccina oamenii împotriva gripei şi COVID. Vaccinăm persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 59 de ani, cu afecţiuni cronice”, a afirmat Tayline Bastos, asistentă medicală.
 
Secretariatul apărării civile din Amazonas a declarat că sunt peste 350.000 de persoane afectate şi avertizează că inundaţiile ar putea în curând să devină cele mai mari din ultimul secol.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici