Stat Islamic a aruncat în aer Marea Moschee al-Nuri din Mosul. Din interiorul ei, Abu Bakr al-Baghdadi şi-a proclamat "califatul" acum trei ani

Militanţii organizaţiei teroriste Stat Islamic au aruncat în aer, miercuri, Marea Moschee al-Nuri din Mosul împreună cu faimosul ei minaret înclinat, în timp ce forţele militare irakiene încercau să îi împingă pe militanţi în afara oraşului, potrivit Reuters.

1472 afișări
Imaginea articolului Stat Islamic a aruncat în aer Marea Moschee al-Nuri din Mosul. Din interiorul ei, Abu Bakr al-Baghdadi şi-a proclamat "califatul" acum trei ani

Stat Islamic aruncă în aer Marea Moschee al-Nuri din Mosul. Din interiorul ei, Abu Bakr al-Baghdadi şi-a proclamat "califatul" acum trei ani

Din interiorul Moscheei al-Nuri, liderul militanţilor, Abu Bakr al-Baghdadi, şi-a proclamat "califatul", în urmă cu trei ani.

Explozia de la Moscheea al-Nuri s-a produs în momentul în care unităţile irakiene de elită aparţinând Serviciului de Contra Terorism s-au apropiat la aproximativ 50 de metri de moschee, în timp ce îşi croiau drum prin Oraşul Vechi din Mosul. O coaliţie condusă de Statele Unite oferea sprijin aerian şi terestru ofensivei din Mosul, care a început din octombrie 2016.

Forţele înconjuraseră încă de marţi fortăreaţa grupării jihadiste din Oraşul Vechi, ultimul district pe care aceştia îl controlau în Mosul.

Agenţia de ştiri Amaq a organizaţiei Stat Islamic a acuzat avioanele americane de distrugerea moscheei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici