Stat Islamic a lansat două atacuri sinucigaşe asupra rebelilor sirieni susţinuţi de SUA

Militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic au lansat două atacuri sinucigaşe asupra rebelilor sirieni susţinuţi de SUA, în apropierea frontierei cu Irakul, informează Reuters.

2831 afișări
Imaginea articolului Stat Islamic a lansat două atacuri sinucigaşe asupra rebelilor sirieni susţinuţi de SUA

Stat Islamic a lansat două atacuri sinucigaşe asupra rebelilor sirieni susţinuţi de SUA

Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi alte zeci rănite în urma celor două atacuri sinucigaşe ce au avut loc duminică.

Surse ce fac parte din rândul rebelilor sirieni au transmis agenţiei Reuters că printre persoanele decedate se numără opt militanţi ai reţelei Stat Islamic şi patru persoane ca fac parte din grupările rebele siriene.

Unul dintre atacuri a avut loc în cursul nopţii şi a vizat o bază militară din apropierea punctului de frontieră Tanf, explozia fiind cauzată de cel puţin un vehicul-capcană. Cel puţin doi rebeli sirieni au fost ucişi.

Militanţii SI au întreprins de asemenea un alt atac sinucigaş asupra unui convoi al luptătorilor rebeli.

Organizaţia teroristă Stat Islamic a proclamat în 2014 un "califat" pe teritorii din estul Siriei şi nord-vestul Irakului.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a lansat, marţi, un apel la comiterea de atentate în Uniunea Europeană, în Statele Unite şi Rusia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici