Un guvernator sirian confirmă reluarea activităţilor bazei aeriene vizate de atacul SUA

Baza aeriană siriană atacată vineri de rachete americane operează din nou, a confirmat guvernatorul provinciei Homs, unde a avut loc operaţiunea americană, citat de Reuters.

1144 afișări
Imaginea articolului Un guvernator sirian confirmă reluarea activităţilor bazei aeriene vizate de atacul SUA

Un guvernator sirian confirmă reluarea activităţilor bazei aeriene vizate de atacul SUA

Statele Unite au lansat vineri un atac cu rachete ca răspuns în faţa atacului chimic în urma căruia au decedat 90 de persoane, inclusiv 30 de minori. Guvernul sirian ar fi lansat atacul chimic din baza aeriană din Shayrat. Damascul însă a negat vehement că ar fi întreprins atacul asupra sirienilor şi a anunţat că nu foloseşte arme chimice.

Armata siriană a anunţat vineri că atacul SUA a cauzat daune majore asupra bazei aeriene.

”În primă fază aeroportul şi-a reluat zborurile”, a declarat Talal Barazi, guvenratorul provinciei Homs.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a comunicat că aeronave ar fi decolat în urma atacului de la baza aeriană din Shayrat şi au întreprins atacuri asupra zonelor controlate de rebeli din provincia Joms.

Potrivit unor surse însă, baza aeriană siriană şi-ar fi reluat activitatea sâmbătă dimineaţa.

Preşedintele american, Donald Trump, a scris pe contul său de Twitter că pista de curse a aeroportului nu a fost vizată de atacurile rachetelor: ”Motivul pentru care nu ataci piste de curse este că acestea sunt uşor de reparat şi necostisitoare”.

O sursă a unei armate ce face parte din alianţa ce îl susţine pe preşedintele Bashar al-Assad a afirmat că baza aeriană fusese în mare parte evacuată înaintea atacului, datorită unor avertizări din partea Rusiei. Sursa a adăugat că numai o serie de avioane scoase din uz au fost distruse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici