Stat Islamic a ocupat complexul de peşteri Tora Bora, ascunzătoarea din Afganistan a lui Osama bin Laden

Militanţii reţelei teroriste Stat Islamic au ocupat Tora Bora, un complex de peşteri în estul Afganistanului care în trecut a servit drept ascunzătoare pentru liderul Al-Qaida, Osama bin Laden, au anunţat oficiali afgani, informează site-ul postului France 24.

1984 afișări
Imaginea articolului Stat Islamic a ocupat complexul de peşteri Tora Bora, ascunzătoarea din Afganistan a lui Osama bin Laden

Stat Islamic a ocupat complexul de peşteri Tora Bora, ascunzătoarea din Afganistan a lui bin Laden

Militanţii au ocupat zona după mai multe zile de confruntări acerbe cu insurgenţii talibani şi în pofida ofensivei forţelor guvernamentale afgane împotriva poziţiilor Stat Islamic în Afganistan. Operaţiunile armatei afgane beneficiază şi de un consistent sprijin din partea forţelor americane.

"Tora Bora a căzut în mâinile militanţilor Stat Islamic", a declarat Attaullah Khogyani, purtătorul de cuvânt a Guvernului afgan.

Oficialul a mai precizat că trupele afgane au lansat o operaţiune pentru recuperarea complexului de peşteri.

Tora Bora a fost ţinta unei ofensive americane în anul 2001, la acel moment existând informaţii că Osama bin Laden se ascundea acolo.

Se crede că liderul Al-Qaida ar fi părăsit Tora Bora şi până la urmă s-a refugiat în Pakistan, unde a fost ucis în cursul unui raid al trupelor speciale americane, în anul 2011.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al talibanilor a negat informaţiile potrivit cărora militanţii Stat Islamic au ocupat peşterile, relatează The Associated Press.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici