State NATO poartă negocieri cu talibanii pentru a permite funcţionarea Aeroportului din Kabul

  • Ţări din cadrul NATO poartă negocieri cu talibanii pentru a permite funcţionarea Aeroportului din Kabul după 31 august.
  • Oficial SUA: "Un stat funcţional, o economie funcţională, un guvern care aibă cât de cât vreo relaţie cu restul lumii, toate aceste lucruri necesită un aeroport comercial funcţional".
5744 afișări
Imaginea articolului State NATO poartă negocieri cu talibanii pentru a permite funcţionarea Aeroportului din Kabul
State din cadrul Alianţei Nord-Atlantice poartă negocieri cu Mişcarea talibanilor afgani pentru a permite funcţionarea Aeroportului din Kabul după retragerea trupelor occidentale, pe 31 august, informează agenţia Reuters.
 
"Un stat funcţional, o economie funcţională, un guvern care aibă cât de cât vreo relaţie cu restul lumii, toate aceste lucruri necesită un aeroport comercial funcţional. Suntem în discuţii cu talibanii în acest sens", a declarat Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american.
 
De asemenea, Pentagonul a transmis că unele state occidentale vor să colaboreze cu Mişcarea talibanilor afgani pentru a menţine deschis Aeroportul din Kabul după data de 31 august, când vor fi retrase trupele occidentale.
 
Germania, Franţa, Spania, Canada şi Olanda au anunţat deja oprirea operaţiunilor de evacuare din Afganistan. Dar Markus Potzel, fostul emisar german pentru Afganistan, negociază cu talibanii menţinerea deschisă a Aeroportului din Kabul după 31 august.
 
În plus, o delegaţie guvernamentală din Franţa a avut întâlniri, vineri, în Qatar, cu reprezentanţi ai Mişcării talibanilor afgani, discuţiile concentrându-se pe situaţia de securitate din zona Aeroportului din Kabul.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici