Statele abonate la gazul rusesc refuză să facă plata în ruble. Vesticii denunţă şantajul Moscovei

  • Liderii NATO reuniţi la Bruxelles au convenit să ajute Ucraina să se protejeze împotriva oricăror atacuri chimice, biologice sau nucleare
  • Liderii s-au arătat nemulţumiţi de solicitarea Kremlinului de a plăti contractele la energie în ruble
  • Rusia asigură 40% din necesarul de gaze al UE şi mai mult de un sfert din importurile sale de petrol
4087 afișări
Imaginea articolului Statele abonate la gazul rusesc refuză să facă plata în ruble. Vesticii denunţă şantajul Moscovei

Sursa foto: MediafaxFoto

NATO a promis Kievului sprijin militar şi a repartizat mai multe trupe pe flancul estic al alianţei, relatează Reuters.

Liderii NATO reuniţi la Bruxelles au convenit să ajute Ucraina să se protejeze împotriva oricăror atacuri chimice, biologice sau nucleare, iar un oficial american a declarat că Washingtonul şi aliaţii conlucrează pentru a furniza Kievului rachete antinavă.

Rusia asigură 40% din necesarul total de gaze şi mai mult de un sfert din importurile de petrol ale Uniunii Europene. Ţările cele mai dependente de această aprovizionare sunt reticente în a face paşi concreţi care ar putea avea un impact economic major asupra ţării conduse de Vladimir Putin.

Preşedintele rus vrea ca toţi abonaţii la energia exportată de Rusia să achite contractele în ruble, pentru a mai atenua din efectele inflaţiei şi sancţiunilor.

Premierul sloven Janez Jansa a declarat că „nimeni nu va plăti în ruble”, în timp ce preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a respins solicitarea Moscovei, pe care a catalogat-o drept şantaj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici