Statele NATO, dispuse să trimită până la 5.000 de soldaţi în Afganistan

Statele membre NATO sunt dispuse să trimită până la 5.000 de soldaţi suplimentari în Afganistan, a anunţat sâmbătă Casa Albă, la finalul summitului Alianţei Nord-Atlantice, de la Strasbourg.

30 afișări
Imaginea articolului Statele NATO, dispuse să trimită până la 5.000 de soldaţi în Afganistan

Statele NATO, dispuse să trimită până la 5.000 de soldaţi în Afganistan

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui american Barack Obama, Robert Gibbs, a declarat că printre aceştia vor figura 3.000 de soldaţi mobilizaţi pentru perioada alegerilor din această vară, dintre care 900 de britanici, 600 de germani şi tot atâţia spanioli.

Între 1.400 şi 2.000 de militari vor fi de asemenea trimişi în Afganistan, pentru a constitui 70 de echipe de instructori ai armatei naţionale afgane, formată fiecare din 20-40 de membri, a precizat el.

Preşedintele american, Barack Obama, care a anunţat deja trimiterea a încă 21.000 de militari în Afganistan, avertizase anterior statele europene că SUA nu pot purta singure povara războiului împotriva talibanilor şi a militanţilor al-Qaida.

În plus, el a avertizat că Europa este o ţintă mai apropiată şi mai uşor de atins pentru aceştia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici