Statele Unite acuză Rusia că nu manifestă interes real pentru o soluţie diplomatică în Ucraina

Administraţia de la Washington a acuzat, joi seară, Rusia că nu a manifestat şi nu manifestă interesul real de a găsi o soluţie diplomatică pentru oprirea războiului din Ucraina, ca reacţie la afirmaţiile preşedintelui rus, Vladimir Putin, care a semnalat interesul găsirii unei soluţii diplomatice.

231 afișări
Imaginea articolului Statele Unite acuză Rusia că nu manifestă interes real pentru o soluţie diplomatică în Ucraina

"În mod fundamental, până în prezent, Rusia nu a manifestat niciun interes pentru diplomaţie semnificativă", a declarat Antony Blinken într-o conferinţă de presă, conform cotidianului Le Monde.

Declaraţia este o reacţie la afirmaţiile preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, care a semnalat joi că vrea oprirea războiului din Ucraina la un moment dat, prin negocieri. "Scopul nostru nu este să intensificăm conflictul, ci, dimpotrivă, să terminăm acest război, la acest lucru aspirăm. Toate conflictele armate se încheie prin negocieri. Cu cât Kievul va înţelege mai repede acest lucru, cu atât mai bine", a declarat Vladimir Putin, într-o conferinţă de presă. "Rădăcinile popoarelor Rusiei şi Ucrainei sunt mai puternice decât cei care încearcă să ne divizeze", a afirmat Putin, acuzând alte naţiuni, inclusiv Statele Unite, că au încercat "mereu" să creeze diviziuni "în lumea rusă". "Eventualii noştri inamici, oponenţii noştri au visat mereu la acest lucru şi au făcut mereu acest lucru, au încercat să ne divizeze", a subliniat Putin.

În aceeaşi conferinţă de presă, liderul de la Kremlin a avertizat că există soluţii împotriva sistemelor antiaeriene Patriot, acuzând Washingtonul că a decis livrarea unor sisteme de acest tip Ucrainei pentru a prelungi conflictul. La rândul său, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a acuzat Statele Unite şi Ucraina că nu ţin cont de "preocupările" Rusiei.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat miercuri, la Washington, că nu va accepta niciun compromis pentru oprirea războiului cu Rusia. "Putin continuă să atace din ce în ce mai mult obiective civile, dar va eşua. O pace justă nu va implica niciun compromis" în privinţa integrităţii teritoriale a Ucrainei, a declarat Zelenski.

Biden a subliniat că are aceeaşi viziune asupra păcii în Ucraina ca preşedintele Zelenski. "Cred că împărtăşim exact acceaşi viziune, a unei Ucraine libere, independente, prospere şi sigure, vrem amândoi să se încheie acest război. Şi se poate încheia astăzi dacă Putin ar avea măcar puţină demnitate şi ar face lucrul corect, adică retragerea trupelor. Dar acest lucru nu se va întâmpla acum. (...) Pentru Putin, este foarte important să vadă că eu şi preşedintele Zelenski suntem uniţi, două ţări împreună, pentru a ne asigura că el nu va avea succes", a afirmat Biden. Preşedintele SUA a explicat că aliaţii occidentali se concentrează pe asistenţa oferită Ucrainei "pentru a avea succes pe câmpul de luptă". "Ucraina poate reuşi pe câmpul de luptă cu ajutorul nostru, cu ajutorul aliaţilor europeni şi al altora, iar dacă şi când preşedintele Zelenski va fi pregătit să discute cu ruşii, va putea reuşi acest lucru, întrucât va fi câştigat pe câmpul de luptă", a argumentat Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
rusia,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici