Statele Unite acuză un fost colaborator al Agenţiei de Securitate Naţională de "cel mai mare act de spionaj" - VIDEO

Un fost colaborator al Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) este acuzat de sustragere de materiale digitale clasificate şi informaţii secrete, în ceea ce ar putea fi considerat cel mai mare act de spionaj asupra organului de stat american, informează presa locală.

4336 afișări
Imaginea articolului Statele Unite acuză un fost colaborator al Agenţiei de Securitate Naţională de "cel mai mare act de spionaj" - VIDEO

Statele Unite acuză un fost colaborator al Agenţiei de Securitate Naţională de "cel mai mare act de spionaj" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

În ultimii 20 de ani, Harold T. Martin III ar fi sustras 50 de terabiţi de informaţii, precum şi "şase cutii încărcate de documente", multe dintre acestea putând fi găsite în camionul său, bancheta maşinii, precum şi în biroul pe care îl folosea la domiciliul privat. Alte documente secrete au fost găsite ascunse în şopronul casei acestuia.

Un terabit este echivalentul a 500 de ore de filmare.

Martin va participa vineri la o audiere în faţa Tribunalului SUA din Baltimore. Acesta a sustras informaţii personale ale angajaţilor Guvernului, precum şi zeci de computere sau dispozitive de stocare digitală.

Conform Guvernului, acesta nu a înmânat materialele unui stat străin, dar există presupunerea că dacă Martin ar fi eliberat pe cauţiune ar putea întreprinde această acţiune.

Potrivit procurorilor, Martin, în vârstă de 51 de ani "reprezintă un risc la adresa naţiunii americane şi a sănătăţii fizice a celorlalţi" şi este acuzat de furt de proprietate de stat şi reţinere de materiale clasificate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici