Statele Unite afirmă că există ameninţări specifice ale Iranului la adresa Arabiei Saudite

Statele Unite sunt preocupate de ameninţări ale Iranului la adresa Arabiei Saudite şi nu vor ezita să riposteze dacă va fi necesar, a comunicat marţi seară Preşedinţia de la Washington, conform agenţiei Reuters.

1424 afișări
Imaginea articolului Statele Unite afirmă că există ameninţări specifice ale Iranului la adresa Arabiei Saudite

Sursa foto: Profimedia

"Suntem preocupaţi de situaţia ameninţărilor şi menţinem contactele constante, pe canale militare şi ale serviciilor de informaţii, cu saudiţii. Nu vom ezita să acţionăm pentru apărarea intereselor noastre şi ale partenerilor din regiune", a declarat un oficial din cadrul Consiliului prezidenţial pentru Securitate Naţională de la Casa Albă.

Declaraţiile intervin după ce surse citate de publicaţia The Wall Street Journal au afirmat că Arabia Saudită le-a prezentat Statelor Unite informaţii despre un presupus atac iminent al Iranului.

Informaţiile intervin în contextul în care un oficial de la Teheran afirma acum două săptămâni că Iranul ar trebui să normalizeze relaţiile cu Arabia Saudită. "Suntem vecini cu Arabia Saudită şi trebuie să coexistăm. Ambasadele celor două ţări trebuie redeschise, pentru a ne rezolva problemele într-un mod mai bun", a declarat pe 19 octombrie Ali Akbar Velayati, consilier al liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei.

În Iran au avut loc în ultimele săptămâni proteste violente izbucnite după moartea unei tinere în custodia poliţiei. Teheranul susţine că protestele sunt organizate de servicii secrete străine. Statele Unite acuză Iranul că a oferit Rusiei drone militare, folosite de armata rusă în Ucraina. Iranul neagă acuzaţiile.

Pe de altă parte, în ultimele săptămâni, Administraţia Joseph Biden a avut tensiuni şi cu Arabia Saudită, după decizia grupului OPEC+ de a reduce volumul producţiei de petrol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici