Statele Unite ale Americii au efectuat cu succes un test cu rachete de pe coasta Hawaii

Marina Statelor Unite şi Agenţia pentru Apărare Antirachetă din SUA au anunţat miercuri că au efectuat cu succes un test cu rachete de pe coasta Hawaii, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

1454 afișări
Imaginea articolului Statele Unite ale Americii au efectuat cu succes un test cu rachete de pe coasta Hawaii

Statele Unite ale Americii au efectuat cu succes un test cu rachete de pe coasta Hawaii

Testul a fost planificat cu mult timp înainte şi a fost efectuat de pe distrugătorul USS John Paul Jones. Acesta vine la o zi distanţă după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică ce a trecut peste teritoriul Japoniei.

În cadrul testului american au fost utilizate rachetele de tip Standard Missle-6, care au reuşit să intercepteze o rachetă balistică cu rază medie de acţiune.

Phenianul a anunţat că testul său cu rachete balistice a fost un răspuns la exerciţiile militare ale SUA şi Coreei de Sud, care sunt considerate provocatoare şi ameninţătoare de către nord-coreeni. Liderul de la Phenian a anunţat că ultimul test al Coreei de Nord reprezintă doar un ”preludiu” pentru neutralizarea Insulei Guam. Organizaţia Naţiunilor Unite a condamnat testul nord-coreean, catalogându-l revoltător.

Reprezentanţii MDA au precizat că testul efectuat din Hawaii oferă sistemului de apărare antirachetă abilitatea de a intercepta rachete balistice aflate în stadiul terminal.

De cealaltă parte, Japonia se declară îngrijorată de faptul că nu a primit din partea Statelor Unite un radar puternic şi eficient. Guvernul de la Tokyo caută să dezvolte o versiune terestră a sistemului de apărare antirachetă Aegis, ca măsură preventivă pentru contracararea progreselor înregistrate de programul balistic nord-coreean.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici