Statele Unite anunţă "cele mai ample noi sancţiuni" împotriva Coreei de Nord / Secretarul american al Trezoreriei: Cei care au tranzacţii cu regimul de la Phenian o fac pe propriul risc

Administraţia Donald Trump a anunţat, vineri, noi sancţiuni împotriva regimului din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, după o serie de teste nucleare şi balistice efectuate de Phenian, informează site-ul agenţiei Associated Press.

1868 afișări
Imaginea articolului Statele Unite anunţă  "cele mai ample noi sancţiuni" împotriva Coreei de Nord / Secretarul american al Trezoreriei: Cei care au tranzacţii cu regimul de la Phenian o fac pe propriul risc

Statele Unite au anunţat noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord

Washingtonul a introdus pe lista entităţilor vizate de sancţiuni peste 50 de companii maritime, nave şi firme de comerţ internaţional, în încercarea de a intensifica presiunile asupra regimului stalinist de la Phenian.

Departamentul Trezoreriei a interzis tranzacţiile cu nouă companii maritime din China, Hong Kong, Singapore şi Panama. Nouă nave ale acestor companii sunt vizate de măsuri restrictive. Sancţiunile vizează şi 16 companii maritime nord-coreene, precum şi 19 nave sub pavilion nord-coreean.

În plus, au fost blocate activele unui cetăţean taiwanez, Tsang Yung Yuan, şi ale celor două companii pe care le deţine.

Preşedintele SUA, Donald Trump, consideră măsurile "cele mai ample noi sancţiuni" impuse Coreei de Nord.

 "În privinţa Coreei de Nord, am impus astăzi cele mai ample sancţiuni impuse până acum de ţara noastră. Şi, sincer spus, sper că se va întâmpla ceva pozitiv. Vom vedea, dar sper că va fi ceva pozitiv. Astăzi au fost anunţate sancţiunile şi am vrut să le ştiţi", a declarat Donald Trump vineri într-un discurs rostit la Conferinţa Conservatoare pentru Acţiune Politică (CPAC).

Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a afirmat că, până în prezent, Washingtonul a impus peste 450 de sancţiuni contra regimului de la Phenian, jumătate dintre ele în ultimele 12 luni. "Transmitem un avertisment companiilor şi ţărilor din întreaga lume că această Administraţie consideră conformarea cu sancţiunile impuse de SUA şi de ONU ca fiind un imperativ de siguranţă naţională. Cei care au tranzacţii cu regimul din Coreea de Nord o fac pe propriul risc", a atras atenţia Mnuchin.

În ultimul an, Consiliul de Securitate al ONU a dispus trei serii de sancţiuni contra Coreei de Nord, vizând oprirea aprovizionării cu resurse destinate programelor de înarmare balistic şi atomic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici