Statele Unite anunţă noi sancţiuni împotriva Rusiei, în coordonare cu Grupul G7

Administraţia de la Washington a anunţat vineri, în coordonare cu Grupul naţiunilor puternic industrializate (G7), noi sancţiuni "semnificative" îndreptate împotriva industriei militare din Rusia, la un an de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina.

254 afișări
Imaginea articolului Statele Unite anunţă noi sancţiuni împotriva Rusiei, în coordonare cu Grupul G7

"Astăzi, la un an de când Federaţia Rusă a lansat războiul neprovocat împotriva Ucrainei, Oficiul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) aplică acţiuni semnificative pentru diminuarea abilităţii Rusiei de a continua războiul său brutal şi de a procura resursele necesare pentru susţinerea acestuia. Este unul dintre cele mai semnificative seturi de sancţiuni de până acum (...)", anunţă Departamentul american al Trezoreriei, conform unui comunicat vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Noile sancţiuni vizează sectorul minier şi de prelucrare a metalelor din Rusia, aplicând măsuri împotriva a 22 de persoane şi a 83 de companii. "Acţiunea de astăzi, alături de măsurile suplimentare aplicate de către Departamentul de Stat, Departamentul Comerţului, Oficiul Reprezentantului SUA pentru Comerţ, în coordonare cu aliaţii şi partenerii din Grupul G7, izolează şi mai mult Rusia de economia internaţională şi afectează abilitatea Rusiei de a obţine capitalul, materialele, tehnologia şi susţinerea pentru războiul împotriva Ucrainei, care a provocat moartea a mii de persoane şi a forţat milioane de oameni să îşi părăsească locuinţele", precizează Departamentul Trezoreriei de la Washington.

În cadrul eforturilor de sancţionare a persoanelor şi companiilor care furnizează susţinere Moscovei, noile sancţiuni vizează şi entităţi din Germania, Elveţia, Bulgaria, Malta şi Italia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici