Statele Unite ar putea livra Ucrainei sisteme antiaeriene avansate de tip HAWK

Statele Unite analizează posibilitatea de a livra Ucrainei sisteme antiaeriene de tip HAWK, din stocurile militare americane, pentru a îmbunătăţi contracararea atacurilor ruse cu drone şi rachete de croazieră, afirmă oficiali americani citaţi de agenţia Reuters.

702 afișări
Imaginea articolului Statele Unite ar putea livra Ucrainei sisteme antiaeriene avansate de tip HAWK

Sursa foto: Twitter

Sistemele de interceptare HAWK sunt mai eficiente decât actualele echipamente Stinger, cu rază de acţiune mai mică, livrate deja de Statele Unite Ucrainei în contextul invaziei militare ruse.

Conform oficialilor citaţi, Administraţia Joseph Biden intenţionează să recurgă la Autoritatea prezidenţială pentru a livra Ucrainei sisteme HAWK prin procedură rapidă.

Sistemele antiaeriene HAWK se bazează pe tehnologie din perioada Războiului din Vietnam, dar au fost modernizate în mai multe rânduri. Aceste sisteme sunt predecesorul bateriilor antibalistice Patriot, produse de grupul Raytheon Technologies, dar pe care Washingtonul refuză să le ofere Ucrainei.

Preşedintele Biden a afirmat recent că Statele Unite vor livra Ucrainei sisteme antiaeriene avansate, în contextul recentelor atacuri masive cu drone şi rachete ale armatei ruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici