Statele Unite au indicii că Rusia caută să recruteze "peste 60.000 de soldaţi"

Statele Unite au indicii că Rusia caută să recruteze "peste 60.000 de soldaţi", noi recruţi şi rezervişti, pentru a-şi întări forţele de invazie, potrivit unui înalt oficial american din domeniul Apărării, citat de CNN.

5218 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au indicii că Rusia caută să recruteze "peste 60.000 de soldaţi"

Oficialul a avertizat că "rămâne de văzut" cât succes va avea Rusia în atingerea acestui obiectiv, cât de multă pregătire vor primi aceste forţe sau unde vor fi trimise.

Expertul a mai spus că SUA nu au văzut că există "întăriri proaspete, complet antrenate, complet înarmate", gata să se alăture batalioanelor ruse epuizate.

În ceea ce priveşte capacitatea actuală, Rusia se află acum la "sub 85% din puterea de luptă disponibilă evaluată" pe care Moscova a acumulat-o înainte de invazia Ucrainei din februarie, a declarat vineri un înalt oficial american din domeniul apărării, în timpul unei şedinţe de informare cu jurnaliştii.

Specialistul nu a vrut să avanseze un număr total de soldaţi ruşi care au fost ucişi până în prezent în operaţiunea din Ucraina.

De asemenea, SUA consideră că armata rusă nu şi-a rezolvat "problemele de logistică şi de susţinere", inclusiv cele care existau în afara Ucrainei, potrivit unui înalt oficial american din domeniul apărării.

În final, oficialul a spus că aceste probleme înseamnă că este puţin probabil ca ei să fie capabili să îşi întărească forţele din partea de est a Ucrainei "cu mare viteză".

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici