Rusia şi-a reorganizat comandamentul militar, confirmă un oficial occidental

Un oficial occidental a confirmat că Rusia şi-a reorganizat comandamentul operaţiunilor sale din Ucraina, generalul care se află acum la conducere având o experienţă vastă în Siria, scrie BBC.

3349 afișări
Imaginea articolului Rusia şi-a reorganizat comandamentul militar, confirmă un oficial occidental

Forţele ruseşti care au invadat Ucraina la 24 februarie au fost organizate şi comandate separat din districtul din care au venit.

"A existat o coordonare foarte slabă între aceste comandamente diferite", a declarat oficialul, pentru că forţele ruse nu au fost niciodată antrenate să lucreze în acest mod. Comandantul Districtului Militar Sudic este acum responsabil de operaţiuni pentru a încerca să asigure o mai bună coordonare şi se pare că acesta este generalul Alexander Dvornikov.

"Acest comandant are multă experienţă în operaţiunile ruse din Siria. Aşa că ne aşteptăm ca comanda şi controlul general să se îmbunătăţească", a declarat oficialul.

În ceea ce priveşte calendarul, oficialul occidental a considerat că imperativele politice ar putea avea prioritate faţă de priorităţile militare în Rusia, pentru a obţine un fel de succes înainte de 9 mai, când ţara marchează victoria în cel de-al Doilea Război Mondial. Oficialii occidentali au declarat că au asistat la trimiterea fragmentată a mai multor forţe spre Donbas, în loc să facă o pauză care să permită forţelor să se regrupeze în mod corespunzător.

"Există o tensiune între logica militară de a pregăti forţele în mod corespunzător pentru o operaţiune rusă revigorată în Donbas, folosind tactici mai adecvate şi învăţând unele dintre lecţiile din operaţiunile dezastruoase de până acum, împotriva unui imperativ politic de a continua efectiv operaţiunea şi de a acţiona rapid", a declarat oficialul.

Se crede că Rusia are puţin mai puţin de 100 de batalioane disponibile pentru operaţiuni, odată ce vor fi reconstituite după mişcările actuale.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
război,
armata

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici