Statele Unite au prezentat o strategie privind utilizarea inteligenţei artificiale (IA) în domeniul apărării şi securităţii

Pentagonul doreşte să extindă utilizarea inteligenţei artificiale (IA) în război, şi subliniază că va avea grijă să folosească această tehnologie respectând cu valorile Statelor Unite, se arată în prima strategie americană privind utilizarea inteligenţei artificiale în domeniul apărării şi securităţii.

1842 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au prezentat o strategie privind utilizarea inteligenţei artificiale (IA) în domeniul apărării şi securităţii

Pentagonul a prezentat prima strategie SUA privind utilizarea inteligenţei artificiale în securitate

Raportul, dat publicităţii marţi, prevede accelerarea utilizării inteligenţei artificiale în diverse roluri, de la operaţiuni de colectare de informaţii la estimarea problemelor de mentenanţă, informează agenţia The Associated Press.

"Alte naţiuni, în special China şi Rusia, fac investiţii semnificative în IA în scopuri militare, inclusiv în aplicaţii care ridică întrebări în legătură cu normele internaţionale şi drepturile omului", se afirmă în raport.

Raportul include doar câteva menţiuni referitoare la sisteme autonome de arme, dar aminteşte de faptul că o directivă militară din 2012 impune ca oamenii să deţină controlul asupra unor astfel de sisteme.

Statele Unite şi Rusia se numără printre ţările care au blocat eforturile Organizaţiei Naţiunilor Unite de a interzice dezvoltarea de "roboţi ucigaşi" - sisteme de arme complet autonome care ar putea să efectueze operaţiuni militare fără intervenţia omului. Washingtonul a argumentat că este prematur să se încerce reglementarea unei astfel de tehnologii.

Luni, preşedintele SUA, Donald Trump, a ordonat agenţiilor federale americane să acord prioritate cercetării în domeniul inteligenţei artificiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici