Statele Unite avertizează Rusia în privinţa dezvoltării de arme spaţiale, inclusiv de sisteme laser antisatelit

Statele Unite consideră drept "îngrijorătoare" eforturile Rusiei de dezvolta arme spaţiale, inclusiv sisteme laser mobile pentru distrugerea sateliţilor în spaţiu, a declarat Yleem D.S. Poblete, asistent al secretarului de Stat pentru Controlul Armelor, relatează agenţia de ştiri Reuters.

7557 afișări
Imaginea articolului Statele Unite avertizează Rusia în privinţa dezvoltării de arme spaţiale, inclusiv de sisteme laser antisatelit

Statele Unite avertizează Rusia în privinţa dezvoltării de arme spaţiale, inclusiv de sisteme laser antisatelit

Dezvoltarea de către Moscova a capacităţilor contra-spaţiale "este îngrijorătoare având în vedere comportamentul malign recent al Rusiei", a afirmat oficialul american.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a dezvăluit în martie "şase noi sisteme ofensive majore", inclusiv sistemul laser mobil Peresvet.

"Pentru Statele Unite aceasta este o dovadă suplimentară că acţiunile ruse nu corespund cu afirmaţiile lor", a adăugat asistentul secretarului de Stat pentru Verificare, Control şi Conformare privind reglementările în domeniul armamentului.

Un delegat rus, prezent la Conferinţa ONU pentru Dezarmare, a criticat afirmaţiile lui Poblete, pe care le-a catalogat ca fiind nefondate şi calomnioase.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici