Statele Unite condamnă "cu putere" violenţele din Egipt

Statele Unite au condamnat luni "cu putere" violenţele care au loc în Egipt şi i-au îndemnat pe egipteni să participe la un dialog paşnic.

198 afișări
Imaginea articolului Statele Unite condamnă "cu putere" violenţele din Egipt

SUA condamnă "cu putere" violenţele din Egipt (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Condamnăm cu putere violenţele care au loc în mai multe oraşe egiptene", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney.

"Dorim ca toţi egiptenii să se exprime în mod paşnic şi ca liderii egipteni să spună în mod clar că violenţa nu este acceptabilă", a adăugat el, într-o conferinţă de presă zilnică.

Omologul său de la Departamentul de Stat, Victoria Nuland, a cerut ca autorităţile egiptene să îi "aducă în faţa justiţiei pe cei care se fac vinovaţi de morţi şi rănirea (unor persoane), indiferent dacă au fost provocate de către manifestanţi sau poliţie".

Statele Unite au "constatat totodată cu plăcere că preşedintele (Mohamed Morsi) şi Guvernul său au reiterat apelul la dialog naţional", care a fost resping de principala coaliţie a opoziţiei egiptene.

Violenţe sângeroase afectează Egiptul de câteva zile, după marcarea a doi ani de la începutul revoltei împotriva regimului fostului preşedinte Hosni Mubarak şi pe fondul nemulţumirii faţă de actualul preşedinte Mohamed Morsi, care provine din cadrul mişcării Fraţii Musulmani.

Oraşul Port-Said a fost, de asemenea, teatrul unor confruntări sângeroase, sâmbătă, după condamnarea la moarte a 21 de suporteri ai clubului de fotbal local pentru implicare în violenţele care s-au soldat cu 74 de morţi, în februarie 2012.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici