Statele Unite condamnă vehement execuţiile din Myanmar. Patru disidenţi au fost executaţi de către armată

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a condamnat vehement, luni după-amiază, decizia regimului militar din Myanmar de a executa patru activişti prodemocraţie, informează publicaţia The Hill.

414 afișări
Imaginea articolului Statele Unite condamnă vehement execuţiile din Myanmar. Patru disidenţi au fost executaţi de către armată

"Statele Unite condamnă în termenii cei mai puternici" executarea disidenţilor Ko Jimmy, Phyo Zeya Thaw, Hla Myo Aung şi Aung Thura Zaw "din cauza exercitării libertăţilor fundamentale".

"Aceste acte de violenţă condamnabile sunt exemple în plus despre ignoranţa totală a regimului faţă de drepturile omului şi statul de drept", a afirmat Antony Blinken.

Armata din Myanmar, care a preluat puterea prin lovitură de stat în februarie 2021, a confirmat luni executarea celor patru disidenţi.

"De la preluarea puterii, regimul militar a comis acte de violenţă împotriva propriului popor, omorând peste 2.100 de oameni, forţând aproximativ 700.000 de persoane să îşi părăsească locuinţele şi arestând mii de oameni nevinovaţi, inclusiv membri ai societăţii civile şi jurnalişti. Procesele nelegitime şi aceste execuţii sunt tentative evidente de distrugere a democraţiei, dar aceste acţiuni nu vor reprima niciodată spiritul curajosului popor din Myanmar", a continuat Blinken.

"Statele Unite se alătură poporului din Myanmar în eforturile pentru libertate şi democraţie şi somează regimul să respecte aspiraţiile democratice ale cetăţenilor, care au arătat că nu vor să mai trăiască nicio zi sub tiranie", a subliniat secretarul de Stat american.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici