Statele Unite: Două bombardiere ruse Tupolev Tu-95 au fost urmărite şi interceptate în apropiere de Alaska

Statele Unite au trimis două avioane de vânătoare pentru interceptarea a două bombardiere strategice ruse care s-au apropiat de spaţiul aerian american în largul statului Alaska, pe fondul tensiunilor dintre Occident şi Rusia din cauza invaziei militare ruse în Ucraina.

2874 afișări
Imaginea articolului Statele Unite: Două bombardiere ruse Tupolev Tu-95 au fost urmărite şi interceptate în apropiere de Alaska

Conform Comandamentului aerospaţial nord-american (NORAD), două bombardiere ruse de tip Tupolev Tu-95 "au fost detectate, urmărite, identificate şi interceptate" în Zona de identificare aeriană din largul statului american Alaska.

Forţele Aeriene americane au trimis două avioane de vânătoare F-16 pentru interceptarea bombardierelor strategice ruse.

Comandamentul aerospaţial nord-american (NORAD) precizează că bombardierele ruse au rămas tot timpul în spaţiul internaţional, fără a pătrunde în spaţiul aerian suveran al Statelor Unite sau Canadei.

"Recentele activităţi ruse în zona de identificare aeriană din largul statului Alaska nu sunt considerate ameninţări şi nici nu sunt percepute în mod activ ca fiind provocatoare", subliniază Comandamentul aerospaţial nord-american (NORAD).

Incidentul intervine pe fondul tensiunilor majore dintre Alianţa Nord-Atlantică şi Rusia din cauza invaziei militare ruse în Ucraina.

NATO şi Rusia organizează în mod separat exerciţii programate ale forţelor nucleare. Exerciţiul nuclear anual organizat de NATO a început luni, cu participarea Statelor Unite şi a altor 14 naţiuni aliate.

La rândul său, Rusia urmează să organizeze luna aceasta un exerciţiu al forţelor nucleare strategice. Luni, un oficial american a declarat că Moscova nu a informat încă Washingtonul când vor avea loc cu exactitate exerciţiile forţelor strategice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
rusia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici