Statele Unite evaluează impactul reducerilor de personal diplomatic din Rusia

Ambasada Statelor Unite din Rusia evaluează efectele restricţiilor aplicate de partea rusă asupra numărului de angajaţi care lucrează în misiunile diplomatice americane din Rusia, a declarat purtătorul de cuvânt al ambasadei SUA, Maria Olson, potrivit TASS.

1131 afișări
Imaginea articolului Statele Unite evaluează impactul reducerilor de personal diplomatic din Rusia

Statele Unite evaluează impactul reducerilor de personal diplomatic din Rusia

"Guvernul rus a cerut misiunii diplomatice americane din Rusia să limiteze numărul angajaţilor la 455, până la 1 septembrie. Acesta este un lucru regretabil. Evaluăm încă impactul unei astfel de limitări şi modul în care o vom implementa", a declarat Maria Olson, purtătorul de cuvânt al ambasadei SUA.

Tensiunile dintre Moscova şi Washington s-au intensificat în ultimele săptămâni. Recent, preşedintele Rusiei Vladimir Putin a anunţat că numărul personalului diplomatic american de pe teritoriul rus va fi redus cu 755 de persoane. Acest lucru înseamnă că numărul total al personalului care lucrează în entităţile diplomatice şi consulare ale SUA din Rusia va fi redus la 455 de persoane.

În plus, Ambasada Statelor Unite din Rusia acuză autorităţile ruse că nu permit accesul în una dintre clădirile utilizate de misiunea diplomatică americană, la periferia Moscovei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici