Statele Unite impun noi sancţiuni împotriva regimului lui Aleksandr Lukaşenko din Belarus

  • Administraţia SUA anunţă noi sancţiuni împotriva regimului Aleksandr Lukaşenko
  • Sancţiunile vizează zeci de oficiali şi patru instituţii din Belarus
  • Mike Pompeo: "Suntem solidari cu poporul curajos din Belarus şi susţinem dreptul la alegeri libere şi corecte"
818 afișări
Imaginea articolului Statele Unite impun noi sancţiuni împotriva regimului lui Aleksandr Lukaşenko din Belarus

Statele Unite impun noi sancţiuni împotriva regimului lui Aleksandr Lukaşenko din Belarus

Administraţia Donald Trump a impus, miercuri, sancţiuni suplimentare împotriva regimului din Belarus, vizând 40 de funcţionari şi patru instituţii, în contextul acţiunilor de reprimare, informează publicaţia The Hill.

"Statele Unite continuă să susţină eforturile internaţionale de investigare în mod independent a neregulilor electorale din Belarus, a abuzurilor în materie de drepturile omului asociate scrutinului prezidenţial şi a acţiunilor de reprimare", a declarat secretarul de Stat american, Mike Pompeo.

"Suntem solidari cu poporul curajos din Belarus şi susţinem dreptul la alegeri libere şi corecte", a subliniat Mike Pompeo.

Opoziţia din Belarus contestă rezultatul scrutinului prezidenţial desfăşurat în august, câştigat în mod oficial de preşedintele Aleksandr Lukaşenko. Peste 30.000 de persoane au fost deţinute după participarea la proteste.

Sancţiunile anunţate miercuri de Statele Unite îl vizează pe Henadz Arkadzievich Kazakevich, adjunct al ministrului belarus de Interne şi director al Poliţiei, precum şi alţi 39 de funcţionari de la Minsk.

Sunt vizate, de asemenea, Comisia Electorală Centrală din Belarus, Unitatea forţelor speciale de poliţie din Minsk (OMON), Direcţia pentru Afaceri Interne din Minsk şi KGB Alpha, unitatea de elită a serviciilor secrete.

"Cetăţenii din Belarus încearcă să îşi exercite în mod paşnic drepturile democratice de bază, iar statul ripostează în mod repetat prin acţiuni violente de reprimare. Aceste măsuri, împreună cu cele aplicate anterior de Statele Unite şi de partenerii noştri internaţionali reprezintă continuarea eforturilor de tragere la răspundere a persoanelor şi organizaţiilor care comit aceste acţiuni inacceptabile", a afirmat Steven Mnuchin, secretarul american al Trezoreriei.

În octombrie, Statele Unite au sancţionat opt oficiali guvernamentali din Belarus. Uniunea Europeană, Marea Britanie şi Canada au aplicat sancţiuni similare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici