Statele Unite impun sancţiuni împotriva preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro

Trezoreria SUA a anunţat, luni, că Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, intră sub incindenţa unor noi sancţiuni, după ce în Venezuela au avut loc alegeri pentru alegerea unei Adunări Constituante, reprezentând un semnal că Administraţia Trump se opune regimului Maduro, relatează CNN.

888 afișări
Imaginea articolului Statele Unite impun sancţiuni împotriva preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro

Statele Unite impun sancţiuni împotriva preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro

Această decizie vine la o zi după ce Maduro a anunţat o victorie importantă asupra votului ce îi va permite să-şi consolideze puterea într-o ţară profund afectată de criză. O parte importantă a statelor din lume şi mulţi cetăţeni ai Venezuelei au catalogat acest vot drept un asalt asupra democraţiei.

”Alegerile nelegitime de ieri confirmă faptul că Maduro este un dictator care nesocoteşte voinţa cetăţenilor din Venezuela”, a afirmat Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei din SUA, în comunicatul ce a anunţat sancţiunile impuse preşedintelui Venezuelean.

Conform noilor sancţiuni, companiilor americane şi cetăţenilor Statelor Unite le este interzis să întreprindă relaţii comerciale cu Nicolas Maduro. În plus, începând de luni, toate activele preşedintelui Venezuelei care fac obiectul jurisdicţiei din SUA vor fi îngheţate.

Alegerile de duminică au fost marcate de proteste violente, iar cel puţin zece oameni şi-au pierdut viaţa în urma ciocnirilor cu forţele de securitate. Maduro a declarat că alegerile au reprezentat ”un vot pentru revoluţie”. Reprezentanţii opoziţiei au boicotat alegerile şi au refuzat să recunoască scrutinul.

Donald Trump l-a avertizat recent pe Nicolas Maduro că SUA vor impune noi sancţiuni economice dure. Precedentele sancţiuni impuse de SUA au fost adoptate săptămâna trecută, când 13 reprezentanţi ai puterii din Venezuela au fost vizaţi de sancţiunile Washingtonului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici