Oficial rus: Sancţiunile impuse Rusiei reprezintă o lovitură pentru relaţiile transatlantice

Alexander Gruşko, reprezentantul permanent al Rusiei la NATO, a declarat, luni, că noile măsuri punitive adoptate de Congresul SUA împotriva Rusiei vor afecta relaţiile transatlantice, potrivit site-ului agenţiei Tass.

759 afișări
Imaginea articolului Oficial rus: Sancţiunile impuse Rusiei reprezintă o lovitură pentru relaţiile transatlantice

Oficial rus: Sancţiunile impuse Rusiei reprezintă o lovitură pentru relaţiile transatlantice

”Ceea ce au făcut Statele Unite, în mod particular Congresul american, nu reprezintă numai o încălcare a normelor de drept international, a fundaţiei actualului sistem de relaţii internaţionale sau a normelor Organizaţiei Mondiale a Comerţului. Aceste sancţiuni reprezintă o lovitură serioasă pentru relaţiile transatlantice”, a declarat diplomatul rus.

Potrivit lui Gruşko, noul pachet de sancţiuni impuse Rusiei nu ţin cont de interesele legitime ale aliaţilor americani din Europa. ”Desigur, noile sancţiuni nu pot decât să adâncească neînţelegerile în relaţia transatlantică”, a adăugat reprezentantul Rusiei la NATO.

Săptămâna trecută, Senatul SUA a adoptat cu o majoritate covârşitoare o lege ce vizează înăsprirea sancţiunilor impuse Rusiei, Iranului şi Coreei de Nord, la doar câteva zile după ce Congresul a votat pachetul legislativ. Această lege urmează să ajungă pe masa preşedintelui american Donald Trump.

Tensiunile dintre Moscova şi Washington s-au intensificat în ultimele săptămâni. Recent, preşedintele Rusiei Vladimir Putin a anunţat că numărul personalului diplomatic american de teritoriul rus va fi redus cu 755 de persoane. În plus, Ambasada Statelor Unite din Rusia acuză autorităţile ruse că nu permit accesul în una dintre clădirile utilizate de misiunea diplomatică americană, la periferia Moscovei, în contextul în care imobilul, vizat de sancţiunile ruse, ar urma să fie evacuat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici