Statele Unite marchează duminică împlinirea a 15 ani de la cel mai mare atac terorist din ţară

Statele Unite marchează duminică împlinirea a 15 ani de la cel mai mare atac terorist din ţară, plănuit şi executat de organizaţia teroristă Al-Qaida, în care au murit aproximativ 3.000 de bărbaţi, femei şi copii.

488 afișări
Imaginea articolului Statele Unite marchează duminică împlinirea a 15 ani de la cel mai mare atac terorist din ţară

Statele Unite marchează duminică împlinirea a 15 ani de la cel mai mare atac terorist din ţară (Imagine AFP)

Aproximativ 3.000 de oameni au murit când avioane deturnate au lovit World Trade Center, Pentagonul şi un câmp din Shanksville, Pennsylvania, pe data de 11 septembrie 2001.

Rudele victimelor se vor aduna duminică la Memorialul Naţional "11 Septembrie" din New York, unde vor fi ţinute momente de reculegere, se vor auzi clopote şi vor fi citite numele celor morţi în atacuri, potrivit ABC News.

Preşedintele Barack Obama va rosti un discurs la Pentagon.

Candidaţii la alegerile prezidenţiale americane, Hillary Clinton şi Donald Trump, vor participa la ceremonia de la World Trade Center, dar nu vor face declaraţii. Politicienii au voie să participe la eveniment, dar nu au voie să citească nume sau să facă declaraţii din 2011.

Sute de oameni sunt aşteptaţi şi la ceremonia religioasă din Shanksville, în Pennsylvania, unde s-a prăbuşit avionul deturnat care ţintea, se pare, Washingtonul. Pasagerii şi echipajul, informaţi prin telefoanele mobile de ceea ce se întâmplase la World Trade Center, au încercat să îi imobilizeze pe terorişti.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici