Statele Unite nu cred că Muammar Kadhafi s-ar afla în Niger

Statele Unite nu cred că Muammar Kadhafi, care este de negăsit de la prăbuşirea regimului său, s-ar afla în convoiul de vehicule libiene care a intrat pe teritoriul Nigerului, a comentat marţi Departamentul de Stat.

440 afișări
Imaginea articolului Statele Unite nu cred că Muammar Kadhafi s-ar afla în Niger

Muammar Kadhafi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit informaţiilor obţinute de Washington, "oficiali de rang înalt ai regimului" se află în convoi, dar "noi nu credem că (Muammar) Kadhafi se află printre ei", a declarat purtătoarea de cuvânt Victoria Nuland.

"Nu avem niciun element (care să ne facă să credem) că (Muammar) Kadhafi este altundeva decât în Libia în acest moment", a mai spus ea.

Purtătoarea de cuvânt a adăugat că "toţi" cei care sunt în convoi "sunt supuşi unei interdicţii de a călători impusă de ONU".

Un important convoi de vehicule civile şi militare provenind din Libia a traversat Agadez, un oraş din nordul Nigerului, şi se îndrepta marţi spre capitala nigeriană Niamey.

"Acest tip de convoi îl transporta în general pe (colonelul Muammar) Kadhafi", a declarat Jalal al-Gallal, un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT), foştii rebeli din Libia.

Ministrul de Externe al Nigerului Mohamed Bazoum a declarat pentru AFP că Muammar Kadhafi nu se află în convoi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici