Statele Unite sancţionează persoane implicate în industria iraniană producătoare de drone

Administraţia Joseph Biden a sancţionat, vineri, persoane active în industria iraniană producătoare de drone militare care sunt exportate în Rusia, în cadrul acţiunilor pentru contracararea utilizării aparatelor de zbor în conflictul din Ucraina.

482 afișări
Imaginea articolului Statele Unite sancţionează persoane implicate în industria iraniană producătoare de drone

Statele Unite sancţionează persoane implicate în industria iraniană producătoare de drone

Noile sancţiuni vizează şase membri ai conducerii companiei Qods Aviation Industries şi pe directorul Organizaţiei Industriei Aerospaţiale din Iran, a anunţat Departamentul Trezoreriei de la Washington, citat de postul de televiziune CNN.

"Vom continua să utilizăm orice instrument pe care îl avem la dispoziţie pentru a-l opri pe (preşedintele rus, Vladimir) Putin să primească arme pe care să le folosească în războiul barbar şi neprovocat din Ucraina", a declarat secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen.

Statele Unite, Uniunea Europeană şi Grupul G7 au aplicat sancţiuni masive Rusiei din cauza invaziei militare în Ucraina, pe care Moscova o numeşte "operaţiune militară specială". Iranul este acuzat că furnizează Rusiei drone militare care sunt utilizate în Ucraina. Teheranul a negat iniţial acest lucru, dar a admis că a exportat drone în Rusia în trecut, argumentând că nu a ştiut că aparatele sunt folosite în Ucraina. Administraţia Rusiei denunţă refuzul Ucrainei de a purta negocieri de pace şi consideră că acţiunile Occidentului de înarmare a armatei ucrainene prelungesc conflictul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
iran,
rusia/ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici