Statele Unite se retrag neaşteptat dintr-o înţelegere parafată cu Ucraina. De ce se tem oficialii de la Washington

  • Statele Unite ar fi trebuit să vândă patru drone de ultimă generaţie Ucrainei
  • Oficialii de la Washington se tem că tehnologia ar putea cădea în mâinile ruşilor
  • O singură dronă MQ-1C Grey Eagle costă 10 milioane de dolari
3228 afișări
Imaginea articolului Statele Unite se retrag neaşteptat dintr-o înţelegere parafată cu Ucraina. De ce se tem oficialii de la Washington

Sursa foto: Profimedia

Planul administraţiei Biden de a vinde Ucrainei patru drone de ultimă generaţie a fost sistat. Oficialii de la Washington se tem că echipamentele sale sofisticate ar putea cădea în mâinile inamicului.

Obiecţia la vânzare a fost ridicată în timpul unei analize mai profunde realizată de către Administraţia de Securitate a Tehnologiei din Pentagon. Anterior, planul era aprobat de Casa Albă încă din luna martie.

„Evaluările de securitate tehnologică sunt o practică standard pentru transferul articolelor din domeniul apărării SUA către toţi partenerii internaţionali. Toate cazurile sunt revizuite individual. Prin procesul stabilit, preocupările privind securitatea naţională este primordială”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Sue Gough.

Cele patru drone MQ-1C Grey Eagle pot fi armate cu rachete Hellfire. Retragerea lor din înţelegerea cu ucrainenii a apărut din cauza îngrijorărilor că radarul şi echipamentele de supraveghere de pe ele ar putea crea un risc de securitate pentru Statele Unite dacă ar cădea în mâinile Rusiei. O singură dronă costă aproximativ 10 milioane de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici