Statele Unite se tem că Gordon Brown ar putea retrage trupele britanice din Irak

Simon McDonald, consilierul premierului britanic Gordon Brown pe probleme de politică externă, a sugerat Washingtonului că Marea Britanie ar putea să îşi retragă trupele din Irak mult mai devreme decât fusese stabilit, relatează The Sunday Times în ediţia electronică.

1 afișare
Imaginea articolului Statele Unite se tem că Gordon Brown ar putea retrage trupele britanice din Irak

Statele Unite se tem că Gordon Brown ar putea retrage trupele britanice din Irak

Brown, care va sosi duminică la Camp David, în statul Maryland, pentru a se întâlni cu preşedintele american George W. Bush, a declarat, sâmbătă, că "relaţia cu Statele Unite cea mai importantă relaţie bilaterală a Marii Britanii".

Marea Britanie susţine că nu va pune în aplicare un plan de retragere a trupelor britanice din Irak care vor fi mobilizate în sudul ţării până când forţele irakiene vor fi în stare să asigure singure securitatea, un purtător de cuvânt al Guvernului de la Londra confirmând că poziţia Executivului nu s-a modificat.

În spatele acestor declaraţii, oficialii americani percep ceea ce ei cred că reprezintă semnale potrivit cărora modificarea politicii britanice în privinţa Irakului este iminentă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici