Statele Unite şi China au ajuns la un consens privind denuclearizarea completă a Peninsulei Coreea-presă

Statele Unite şi China au ajuns la un acord în ceea ce priveşte denuclearizarea Peninsulei Coreea, proces care ar trebui să fie ”complet, verificabil şi ireversibil”, a anunţat presa controlată de Beijing, citată de agenţia de ştiri Reuters.

1416 afișări
Imaginea articolului Statele Unite şi China au ajuns la un consens privind denuclearizarea completă a Peninsulei Coreea-presă

Statele Unite şi China au ajuns la un consens privind denuclearizarea completă a Peninsulei Coreea-presă

Informaţia vine în contextul în care, la Washington, au avut loc discuţii la nivel înalt între reprezentanţii celor două state.

”Ambele părţi reafirmă că vor depune eforturi pentru denuclearizarea completă, verificabilă şi ireversibilă a Peninsulei Coreea”, se arată într-un document publicat de agenţia de presă Xinhua.

Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, a afirmat, joi, că Statele Unite au solicitat Guvernului chinez să intensifice presiunile economice şi politice exercitate asupra Coreei de Nord.

Diplomat chinez Yang Jiechi şi generalul Fang Fenghui s-au întâlnit cu Tillerson şi cu secratarul american al Apărării, Jim Mattis. Ulterior, Yang s-a fi întâlnit la Casa Albă şi cu preşedintele Donald Trump, unde s-a discutat şi chestiunea nord-coreană, potrivit Xinhua.

Documentul subliniază şi necesitatea respectării şi aplicării în mod strict a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU pentru a promova dialogul şi negocierea. Totodată, cooperarea militară ar urma să fie intensificată, exprimându-se intenţia pentru instituirea unor mecanisme care să reducă eventuale erori de judecată ale militarilor chinezi şi americani.

În presa chineză, aceste discuţii au fost descrise ca o îmbunătăţire a mecanismelor de dialog între Statele Unite şi China. Preşedinţii celor două state vor avea o întâlnire la începutul lunii iulie, cu ocazia Summitului G20 ce se va desfăşura la Hamburg.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici