Statele Unite şi Rusia au iniţiat negocieri pe tema stabilităţii nucleare strategice

  • Statele Unite şi Rusia au lansat negocieri pe tema stabilităţii strategice
  • Negocierile sunt în concordanţă cu deciziile preşedinţilor Joseph Biden şi Vladimir Putin
323 afișări
Imaginea articolului Statele Unite şi Rusia au iniţiat negocieri pe tema stabilităţii nucleare strategice

Statele Unite şi Rusia au iniţiat negocieri pe tema stabilităţii nucleare strategice

Oficiali de rang înalt din Statele Unite şi Rusia au iniţiat, miercuri, negocieri pe tema stabilităţii nucleare strategice, în contextul noului mandat oferit de preşedinţii Joseph Biden şi Vladimir Putin la summitul desfăşurat în iunie în oraşul elveţian Geneva.

Negocierile se vor derula în Geneva. Delegaţia Statelor Unite este condusă de Wendy Sherman, adjunct al secretarului de Stat american, iar cea rusă, de Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, conform agenţiei Reuters.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, şi omologul său din Rusia, Vladimir Putin, ale căror ţări deţin 90% din arsenalul nuclear mondial, au convenit să lanseze un dialog bilateral privind stabilitatea strategică, în scopul creării "bazei pentru viitoare măsuri de control al armamentului şi de reducere a riscurilor".

"Negocierile trebuie să ducă la reduceri reale şi substanţiale ale armamentului nuclear. Orice altceva mai puţin ar fi un eşec iresponsabil", afirmă Daniel Hogsta, reprezentantul Campaniei Internaţionale pentru Abolirea Armelor Nucleare, o organizaţie distinsă cu Premiul Nobel.

Statele Unite şi Rusia au aprobat în ianuarie prelungirea cu cinci ani a Noului Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START), în contextul în care acordul urma să expire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici