Statele Unite suspendă finanţarea UNESCO după admiterea "Palestinei" în această structură a ONU

Statele Unite au anunţat luni că vor suspenda furnizarea de fonduri către UNESCO după admiterea "Palestinei" în această structură a ONU.

410 afișări
Imaginea articolului Statele Unite suspendă finanţarea UNESCO după admiterea "Palestinei" în această structură a ONU

Statele Unite suspendă finanţarea UNESCO după admiterea "Palestinei"

"Ar fi trebuit să virăm 60 de milioane de dolari către UNESCO în noiembrie, dar am suspendat transferul", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Victoria Nuland.

Organizaţia ONU pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) s-a pronunţat luni în favoarea admiterii "Palestinei" ca membru cu drepturi depline al agenţiei ONU.

Casa Albă a comunicat că votul în favoarea admiterii "Palestinei" în cadrul UNESCO este "prematur" şi contraproductiv".

"Votul în favoarea admiterii Autorităţii Palestiniene în cadrul UNESCO este prematur şi contraproductiv în contextul eforturilor comunităţii internaţionale pentru ajungerea la o pace completă, corectă şi durabilă în Orientul Mijlociu", a declarat Jay Carney, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei americane.

La rândul său, Guvernul israelian consideră că admiterea "Palestinei" în cadrul UNESCO îndepărtează perspectivele ajungerii la un acord de pace.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici