Statele Unite susţin dreptul Israelului de a se apăra în contextul tensiunilor cu Hezbollah

Autorităţile americane şi-au exprimat duminică îngrijorarea în legătură cu tensiunile de la graniţa dintre Israel şi Liban şi au evidenţiat sprijinul pe care îl acordă Israelului, avertizând Hezbollah să se abţină de la acţiuni care ar putea pune în pericol siguranţa Libanului, informează Reuters.

764 afișări
Imaginea articolului Statele Unite susţin dreptul Israelului de a se apăra în contextul tensiunilor cu Hezbollah

Statele Unite susţin dreptul Israelului de a se apăra în contextul tensiunilor cu Hezbollah

Premierul Libanului, Saad Hariri, a avut duminică o convorbire telefonică cu secretarul american de stat, Mike Pompeo, după confruntările dintre Armata israeliană şi Hezbollah.

Un oficial al Departamentului american de Stat a refuzat să ofere amănunte despre această convorbire, însă a spus că Statele Unite sunt „la curent cu aceste informaţii şi sunt îngrijorate în legătură cu tensiunile în creştere din zona graniţei”. „Statele Unite susţin în totalitate dreptul Israelului de a se apăra”, a adăugat oficialul.

Acesta a mai spus că Hezbollah ar trebui să se abţină de la „acţiuni ostile care ameninţă securitatea, stabilitatea şi suveranitatea Libanului”, sugerând că Iranul, care susţine gruparea Hezbollah, este implicat în aceste violenţe. „Acesta este încă un exemplu al rolului destabilizator al Iranului în regiune”, a spus oficialul american.

Comunitatea internaţională este îngrijorată de posibilitatea izbucnirii unui nou război între Israel şi Liban după ce, în ultimele zile, două drone israeliene s-au prăbuşit în sudul Beirutului, iar Hezbollah a lansat mai multe rachete din Liban către Israel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici