Statele Unite vor acorda Ucrainei un ajutor suplimentar de 1,1 miliarde de dolari

Statele Unite vor oferi un ajutor suplimentar de 1,1 miliarde de dolari Ucrainei, cu finanţare pentru aproximativ 18 sisteme de rachete mai avansate şi alte arme pentru a contracara dronele pe care Rusia le-a folosit împotriva trupelor ucrainene, potrivit unor oficiali americani citaţi de Sky News.

194 afișări
Imaginea articolului Statele Unite vor acorda Ucrainei un ajutor suplimentar de 1,1 miliarde de dolari

Statele Unite vor acorda Ucrainei un ajutor suplimentar de 1,1 miliarde de dolari

Cel mai recent pachet este oferit în cadrul Iniţiativei de asistenţă pentru securitatea Ucrainei, care finanţează contracte pentru achiziţionarea de arme şi echipamente.

Decizia aduce totalul ajutorului american pentru Ucraina la aproape 17 miliarde de dolari de la preluarea mandatului de către administraţia Biden. Oficialii au oferit detalii despre acest pachet sub rezerva anonimatului, deoarece acesta nu a fost încă făcut public.

Anunţul privind ajutorul, aşteptat în cursul zilei de miercuri, are loc în contextul în care Rusia încearcă să anexeze părţi din Ucraina care au organizat referendumuri orchestrate de Kremlin. Referendumurile, denunţate de Kiev şi de Occident ca fiind ilegale, subliniază faptul că obiectivul pe termen lung al Rusiei rămâne preluarea controlului asupra Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici