Statele Unite vor elibera 50 de milioane de barili de petrol din rezerva startegică. Anunţul Casei Albe

Statele Unite vor elibera 50 de milioane de barili de ţiţei din Rezerva Strategică de Petrol a SUA pentru a ajuta la calmarea preţurilor petrolului, scrie Reuters.

1145 afișări
Imaginea articolului Statele Unite vor elibera 50 de milioane de barili de petrol din rezerva startegică. Anunţul Casei Albe

Petrolul va începe să ajungă pe piaţă la jumătatea sau la sfârşitul lunii decembrie, a anunţat marţi Casa Albă.

Eliberarea va lua forma unui împrumut şi a unei vânzări şi a fost făcută de comun acord cu alte eliberări din rezervele strategice ale Chinei, Indiei, Coreei de Sud, Japoniei şi Marii Britanii, au declarat înalţi oficiali ai administraţiei Biden.

A fost pentru prima dată când Statele Unite au coordonat astfel de acţiuni cu unii dintre cei mai mari consumatori de petrol din lume, au spus oficialii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
petrol,
casa alba

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici