Statele Unite vor să furnizeze Ucrainei "armele de care are nevoie" pentru a se apăra împotriva Rusiei

Statele Unite sunt hotărâte să furnizeze Ucrainei "armele de care are nevoie" pentru a se apăra împotriva Rusiei, a declarat duminică consilierul american pentru securitate naţională Jake Sullivan, în timp ce Ucraina încearcă să obţină mai mult ajutor militar din partea Occidentului.

2280 afișări
Imaginea articolului Statele Unite vor să furnizeze Ucrainei "armele de care are nevoie" pentru a se apăra împotriva Rusiei

Sullivan a declarat că administraţia Biden va trimite mai multe arme Ucrainei pentru a împiedica Rusia să acapareze mai mult teritoriu şi să atace civili, atacuri pe care Washingtonul le-a catalogat drept crime de război, potrivit agenţiei de presă Reuters.

"Vom da Ucrainei armele de care are nevoie pentru a-i înfrânge pe ruşi şi a-i împiedica să cucerească mai multe oraşe şi localităţi în care comit aceste crime", a declarat Sullivan la emisiunea "This Week" de la ABC News.

Moscova a respins acuzaţiile de crime de război din partea Ucrainei şi a ţărilor occidentale.

Statele Unite au trimis asistenţă militară în valoare de 1,7 miliarde de dolari Ucrainei de când Rusia a lansat invazia sa la 24 februarie, a declarat Casa Albă săptămâna trecută.

Transporturile de arme au inclus rachete defensive antiaeriene Stinger şi antitanc Javelin, precum şi muniţii şi veste antiglonţ. Dar liderii americani şi europeni sunt presaţi de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, să furnizeze arme şi echipamente mai grele pentru a angaja Rusia în regiunea de est a ţării, unde se aşteaptă ca Rusia să-şi intensifice eforturile militare.

Un sondaj CBS News publicat duminică a arătat un sprijin larg în rândul americanilor pentru trimiterea mai multor arme în Ucraina.

Potrivit sondajului, care a fost realizat săptămâna trecută, în timp ce au apărut ştiri despre atacurile ruseşti asupra civililor, 72% dintre cei intervievaţi sunt în favoarea trimiterii mai multor arme, în timp ce 78% susţin sancţiunile economice împotriva Rusiei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici