Staţiunile montane au devenit refugiul preferat al italienilor care fug de coronavirus. „Muntele e primitor, dar azi nu!”

  • În Italia, primarii de la munte se apără de invazia orăşenilor
  • Proprietarii de case de vacanţă, alungaţi sau în izolare
  • ”Muntele e primitor, dar azi nu!”
2187 afișări
Imaginea articolului Staţiunile montane au devenit refugiul preferat al italienilor care fug de coronavirus. „Muntele e primitor, dar azi nu!”

Sursa: Profimedia Images

Un adevăr uşor de verificat e că oamenii de la munte sunt la fel în orice ţară: vorbesc puţin şi nu amână ce e de făcut; sunt primitori, dar iscoditori cu tot ce vine din câmpie.

În Alpii italieni, mai mulţi primari de comune-staţiuni se organizează împotriva valului de orăşeni care au decis să-şi petreacă izolarea la rude sau în casele de vacanţă.

Pe 13 martie, Massimo Riberi, primarul comunei Limone (6700 reşedinţe secundare) i-a anunţat pe non-rezidenţi că li se vor impune 15 zile de auto-izolare sau părăsirea comunei în 24 ore. Poliţia locală a aplicat decizia şi 227 persoane s-au auto-denunţat. În Piemont şi Val d’Aosta, asaltul milanezilor şi genovezilor a fost susţinut cu carabinieri. La Frabosa Sottana (8000 case de vacanţă), controalele sistematice au dus la izolarea a peste 300 de turişti.

Iniţiativele locale au fost susţinute de Uncem (Asociaţia comunelor montane), al cărei preşedinte Massimo Bussone a dat un comunicat fără eufemisme: ”Muntele e primitor, dar azi nu! Evitaţi drumurile inutile prin văile noastre. Stând acasă, faceţi bine şi muntelui. Dacă îl iubiţi, înţelegeţi că are şi el nevoie de o pauză.” Uncem a lansat şi hashtag-ul ”Stând acasă ajuţi muntele”.

De ieri, guvernul italian a interzis deplasările către casele de vacanţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici