Statuia lui Churchill vandalizată la Londra în timpul protestelor anti-rasism. Ce au scris protestatarii cu vopsea

  • Statuia lui Winston Churchill a fost vandalizată de protestatari pentru motivul că liderul britanic ar fi fost rasist
  • Mii de britanici au participat la un protest anti-rasism în centrul Londrei
  • Statuia a fost vandalizată cu vopsea verde
1426 afișări
Imaginea articolului Statuia lui Churchill vandalizată la Londra în timpul protestelor anti-rasism. Ce au scris protestatarii cu vopsea

Statuia lui Churchill vandalizată la Londra în timpul protestelor anti-rasism

Statuia lui Winston Churchill, premierul britanic în timpul celui de-al doilea război mondial, a fost vandalizată de protestatari în timpul unui marş anti-rasism generat de moartea lui George Floyd.

Protestatarii au scris cu vopsea pe statuia liderului britanic, ulterior poliţiştii realizând un cordon pentru a opri manifestanţii.

Protestele sunt conduse de extremişti de stânga iar autorităţile au avertizat ca oamenii să evite protestele mai ales în contextul pandemiei de coronavirus.

Protestatarii au scris cu vopsea pe statuie ”Churchill a fost un rasist”, ceea ce a atras revolta britanicilor pe Twitter. Winston Churchill a condus cu succes operaţiunile de război ale Marii Britanii în timpul celui de-al doilea război mondial în care a Aliaţii au învins Germania nazistă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici