Statuia lui Elon Musk sau cum arată bătălia dintre cele două oraşe ce-şi dispută viitoarea fabrică Tesla

  • Oraşele Tulsa şi Austin din SUA se află pe lista scurtă a gigantului Tesla care şi-a propus să deschidă o nouă unitate de producţie
  • În total vor fi generate 20.000 de joburi noi
1194 afișări
Imaginea articolului Statuia lui Elon Musk sau cum arată bătălia dintre cele două oraşe ce-şi dispută viitoarea fabrică Tesla

Elon Musk

Oraşul Tulsa din Oklahoma, SUA, este un punct reper pentru industria petrolieră americană. Pe de altă parte, oraşul Austin, din Texas, este recunoscut pentru firmele de software ce îşi au sediul aici. Cele două oraşe, foarte diferite unul de altul, au un punct în comun: ambele se află pe lista scurtă a gigantului Tesla, ce şi-a propus să deschidă o nouă unitate de producţie care va genera 20.000 de joburi noi, scrie Reuters.

Tesla a anunţat autorităţile din Texas că noua unitate va crea 5.000 de noi locuri de muncă, în timp ce oficialilor din Oklahoma li s-a spus că noua fabrică va avea 7.000 de angajaţi iniţial, iar în total vor exista 20.000 de noi joburi.

Cum decizia urmează să fie luată în câteva săptămâni, competiţia dintre cele două oraşe s-a încins în ultimele zile.

Autorităţile din Austin ar urma să voteze săptămâna aceasta o parte din parte din măsurile ce vor avea ca rezultat scăderi de taxe în valoare de 65 de milioane de dolari.

Încercările de a îl determina pe Elon Musk să construiască noua facilitate într-un oraş sau altul iau însă cele mai inedite forme.

Astfel, în Oklahoma, unul dintre fanii miliardarului a vopsit celebra statuie a petrolistului, ce are o înălţime de 23 de metri, aşa încât să pară că îl întruchipează pe Musk. Pe pieptul petrolistului a fost inscripţionat logo-ul Tesla.

Totodată, proprietarul unei pizzeri a anunţat că este dispus să ofere pizza gratis tuturor angajaţilor Tesla.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici