Statul australian Tasmania vrea să interzică fumatul pentru tinerii născuţi după 2000

Statul australian al Tasmaniei ia în considerare o creştere treptată a vârsteia legale pentru fumat, astfel încât nicio persoană născută după 2000 să nu mai poată să îşi cumpere ţigări din comerţ, a anunţat Guvernul local miercuri.

270 afișări
Imaginea articolului Statul australian Tasmania vrea să interzică fumatul pentru tinerii născuţi după 2000

Statul australian Tasmania vrea să interzică fumatul pentru tinerii născuţi după 2000 (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

Ministrul Sănătăţii din acest stat insular, aflat în partea de sud a Australiei, a cerut avocatului poporului însărcinat cu probleme legate de copii să studieze principiul unei interziceri progresive şi totale a consumului de tutun, votată marţi seara, într-o moţiune, de către Parlamentul local.

Ideea constă în creşterea vârstei legale la care se pot cumpăra ţigări, în prezent de 18 ani, de la an la an, începând, după câte se pare, din 2018.

Proiectul Guvernului tasmanian se înscrie în cadrul unor politici ale statului federal australian vizând lupta împotriva tabagismului şi fumatului.

În urma respingerii definitive, săptămâna aceasta, a unor solicitări din partea producătorilor de către justiţia australiană, ţigaretele distribuite în Australia vor fi vândute, începând de la 1 decembrie, în pachete cu design şi în forme identice pentru toate mărcile.

Directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Margaret Chan a îndemnat restul lumii să urmeze politica Australiei în domeniul marketingului tutunului.

Potrivit OMS, tutunul ucide şase miliane de persoane anual, iar în cazul în care nu se va acţiona numărul morţilor va atinge, în 2030, opt milioane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici