Statul Islamic a executat trei persoane la Palmira prin detonarea unor coloane de care le-au legat

Jihadişti din cadrul grupării Statul Islamic (SI) au legat trei persoane de coloane, în oraşul antic Palmira, şi le-au executat aruncând coloanele în aer cu explozivi, duminică, a anunţat luni Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, relatează CNN.

1315 afișări
Imaginea articolului Statul Islamic a executat trei persoane la Palmira prin detonarea unor coloane de care le-au legat

Statul Islamic a executat trei persoane la Palmira prin detonarea unor coloane de care le-au legat (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Statul Islamic "a legat de coloane trei persoane din Palmira şi din zonă, pe care le-a arestat (...) şi le-a executat detonând" aceste coloane, a anunţat organizaţia nonguvernamentală cu sediul în Marea Britanie, citată de AFP. SI a mai distrus monumente din acest oraş antic, înscris în patrimoniul umanităţii, pe care l-a cucerit în mai.

Observatorul a precizat că a aflat despre aceste crime de la surse din oraş, precizează postul american.

Identităţile celor trei persoane executate erau necunoscute imediat. În oraş nu au fost semnalate infracţiuni sau crime recent, potrivit surselor citate.

SI ucide oameni pentru cele mai mici ofense şi face acest lucru cu bestialitate.

Într-o altă execuţie, jihadişti din cadrul SI au trecut cu tancul peste un membru al armatei siriene, "pentru că a trecut cu tancul peste cadavre ale luptătorilor SI".

Unele persoane condamnate la moarte au fost obligate să-şi sape singure mormântul, înainte să fie executate.

Gruparea jihadistă a cucerit teritorii vaste în Siria şi Irak, în care a proclamat un "califat" şi a impus propria interpretare, extremă, a shariei.

Distrugeri la Palmira

Jihadişti din cadrul SI au cucerit Palmira - un sit care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO - de la forţe guvernamentale siriene, pe 20 mai. De atunci, extremiştii sunniţi l-au decapitat pe expertul sirian însărcinat cu ruinele antice şi au demolat unele dintre monumente.

Ei au distrus, în august, două temple de o imensă valoare culturală - Templul Bel şi Templul Baalshamin -, declanşând indignare şi un val de condamnări în întreaga lume. Arcul de Triumf consta într-un arc mai mare încadrat de două arcuri mai mici.

În pofida condamnărilor internaţionale, militanţii continuă să distrugă acest sit şi publică imagini cu aceste distrugeri.

Oraşul Palmira, situat la nord-est de Damasc, cunoscut şi sub numele de "mireasa deşertului", este celebru pentru impresionanta sa colecţie de structuri, amplasate de-a lungul unei rute comerciale care lega odinioară Persia, India şi China de Imperiul Roman.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici