Statul Texas dă în judecată Administraţia Donald Trump pentru a anula programul DACA

Statul Texas a anunţat marţi că dă în judecată Administraţia Donald Trump pentru a anula un program instituit de fostul preşedinte american Barack Obama pentru a proteja de deportare imigranţii ilegali care au venit în Statele Unite când erau copii, relatează site-ul agenţiei Reuters.

514 afișări
Imaginea articolului Statul Texas dă în judecată Administraţia Donald Trump pentru a anula programul DACA

Statul Texas dă în judecată Administraţia Donald Trump pentru că încearcă să anuleze programul DACA

Donald Trump a declarat în luna septembrie 2017 că va anula programul DACA, însă le-a oferit republicanilor şansa de a îl înlocui până la data de 6 martie.

Programul DACA protejează în jur de 700.000 de tineri, în special de origine hispanică, pentru a nu fi deportaţi, oferindu-le locuri de muncă.

Alte state care s-au alăturat Texasului sunt Alabama, Arkansas, Louisiana, Nebraska, South Carolina şi West Virginia.

"Procesul nostru este legat de statul de drept, nu de o politică specială de imigrare", a declarat într-un comunicat procurorul general al statului texas Texas, Ken Paxton.

Cazul a fost repartizat judecătorului districtulal Rolando Olvera, numit în funcţie de Obama.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici