Stephen Barclay: Un al doilea referendum pentru Brexit ar diviza Marea Britanie

Stephen Barclay, ministrul britanic pentru Brexit, a declarat joi într-un interviu pentru publicaţia germană Die Welt că organizarea unui nou referendum pe tema Brexit ar exacerba diviziunea Marii Britanii.

1939 afișări
Imaginea articolului Stephen Barclay: Un al doilea referendum pentru Brexit ar diviza Marea Britanie

Stephen Barclay: Un al doilea referendum pentru Brexit ar diviza Marea Britanie

Declaraţiile făcute de ministrul britanic pentru Brexit sunt în conformitate cu părerea prim-ministrului britanic Theresa May, care a declarat în mai multe rânduri că organizarea unui nou referendum ar duce la divizare, atât în rândul Guvernului cât şi în rândul cetăţenilor.

„Un al doilea referendum ar provoca şi mai multă divizare. Situaţia în care ne aflăm acum este nimic comparativ cu tensiunile pe care le-ar provoca un al doilea vot pe această temă. Ne va diviza şi mai mult naţiunea”, a declarat Stephen Barclay.

De asemenea, ministrul pentru Brexit a transmis că un al doilea referendum nu ar putea fi organizat înaintea alegerilor din Parlamentul European, care vor avea loc în luna mai. Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este programată pentru data de 29 martie.

„Alegerile europene vor trebui să aibă loc în Marea Britanie. Acest lucru ar însemna o daună democratică, deoarece cetăţenii care au votat pentru ieşirea Marii Britanii din UE vor trebui să voteze din nou la sfârşitul lunii mai”, a adăugat Stephen Barclay.

„Partenerii noştri europeni nu au cum să aibă un interes în organizarea unui nou referendum, deoarece ar provoca o reacţie populistă”, a menţionat ministrul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici