Steve Jobs a acceptat prea târziu o intervenţie chirurgicală care i-ar fi putut prelungi viaţa

Directorul şi cofondatorul Apple Steve Jobs, care a decedat la începutul lunii, a întârziat o operaţie chirurgicală pentru tratarea cancerului său pancreatic, în timp ce aceasta i-ar fi putut creşte speranţa de viaţă, afirmă biograful său, Walter Isaacson.

629 afișări
Imaginea articolului Steve Jobs a acceptat prea târziu o intervenţie chirurgicală care i-ar fi putut prelungi viaţa

Steve Jobs a acceptat prea târziu o intervenţie chirurgicală care i-ar fi putut prelungi viaţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mi-a spus: nu aş vrea ca trupul meu să fie deschis, nu aş vrea să fie brutalizat în acest mod", a povestit biograful Walter Isaacson într-o emisiune a televiziunii 60 Minutes de la CBS.

"Cred că se gândea în mare că dacă ignorăm ceva, dacă vrem ca acel lucru să nu existe, putem avea o gândire magică", putem obţine ca acest lucru să se realizeze doar prin gândire, a adăugat Isaacson în extrasul din interviu, publicat joi, înainte de difuzarea emisiunii, duminică seara.

"El voia să vorbească despre acest lucru, să spună cât de mult regretă", a adăugat Issacson, "cred că avea sentimentul că ar fi trebuit să facă operaţia mai devreme".

Steve Jobs s-a operat până la urmă de o formă vindecabilă de cancer de pancreas în 2004, la nouă luni după diagnosticarea bolii.

În acest timp, "el a încercat să se trateze cu un regim alimentar, a mers la spiritualişti, a încercat mai multe modalităţi de tratament macrobiotic şi nu s-a operat", povesteşte Isaacson.

După nouă luni, după ce toţi prietenii i-au cerut să încerce calea chirurgicală, el s-a lăsat înduplecat. "Se presupune că a fost prea târziu, deoarece când l-au operat, (chirurgii) au remarcat că (boala) se extinsese la ţesuturile din jurul pancreasului".

Potrivit lui Isaacson, Steve Jobs a continuat să fie tratat în secret, în timp ce se declara complet vindecat.

El şi-a luat un concediu medical în 2009, în timp ce a primit o grefă de ficat, şi un altul începând din ianuarie. Jobs a murit la 5 octombrie.

Publicată de Simon & Schuster (filiala CBS), biografia scrisă de Isaacson, fost redactor-şef al Time Magazine şi fost director general al CNN, care a avut peste 40 de interviuri cu subiectul său, este aşteptată în librăriile americane luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici