”Stoc epuizat" la rafturile de măşti sanitare ale farmaciilor din Japonia din cauza coronavirusului

”Stoc epuizat" este mesajul în limba engleză afişat la rafturile de măşti sanitare ale celor mai multe farmacii şi minimarketuri din Japonia pe fondul epidemiei de coronavirus din China, care s-a răspândit în ultimele săptămâni în mai multe ţări, inclusiv Japonia.

569 afișări
Imaginea articolului ”Stoc epuizat" la rafturile de măşti sanitare ale farmaciilor din Japonia din cauza coronavirusului

”Stoc epuizat" la rafturile de măşti sanitare ale farmaciilor din Japonia din cauza coronavirusului

În ţara care utilizarea măştilor sanitare este extrem de populară, acestea au devenit acum un produs atât de solicitat de la începutul epidemiei de coronavirus, încât trebuie să mergem în mai multe magazine pentru a o găsi. În aeroporturi, în special, chinezii care au venit la arhipelagul nipon pentru Anul Nou Chinezesc au devalizat magazinele, cumpărând cu zecile cele cei mai eficiente măşti pentru ei înşişi, rude sau, spun gurile rele, pentru a le revinde la un preţ mai mare.

Chiar dacă nu există încă o lipsă, alarmismul încurajează, ca în orice situaţie de criză, aprovizionarea cu produse ale căror stocuri riscă să se epuizeze.

"Măştile dispar în câteva ore după deschidere. În aproximativ zece zile, vânzările au crescut cu 20%. Este pentru prima dată când măştile au ocupat un loc de onoare la intrarea în magazin!", spune un vânzător de medicamente din cartierul Shinjuku din Tokyo.

În 2018, Japonia a produs sau importat 5,5 miliarde de măşti, iar cifra de afaceri s-ar fi ridicat la 35,8 miliarde de yeni (300 de milioane de euro), estimează compania de marketing Fuji Keizai, citată de agenţia de ştiri japoneză Jiji.

Un producător de pe Insula Shikoku a vândut echivalentul producţiei sale anuale între 21 şi 31 ianuarie. În Nagoya, compania Kowa nu poate ţine pasul cu cererea în timp ce, în capitală, Unicharm a observat că cererea de măşti a crescut de zece ori. Potrivit ziarului Nikkei, preţul a crescut şi în medie cu 2,5% faţă de 2019.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici